torstai 31. joulukuuta 2015

Hyvää uuttta vuotta 2016!

Jäin pohtimaan, minkätehoista liikuntaa olen kuluneena kalenterivuonna 2015 harrastanut. En ollenkaan sellaista, kuin olisin halunnut, oli pohdintojen lopputulos. Se ei tietenkään ole ollut oma päätökseni, vaikka jossain määrin olenkin ehkä voinut vaikuttaa siihen, etten ole lopettanut liikkumista kokonaan. 

Terveysliikuntasuositukseen olen kyllä keskimäärin päässyt tänäkin vuonna. Liikuntasuorituksia on ollut viikossa 3,8, ja ne ovat olleet keskimäärin 44 minuutin mittaisia. Vuodessa on ollut vain seitsemän viikkoa, jolloin liikunta jäi alle liikuntasuosituksen 150 minuutin, ja suurin osa niistä sijoittui tietysti siihen aikaan, kun jalkani oli ortoosissa. 

Minulle lienee kehittynyt myös jonkinlaista juoksuharrastajan itsekunnioitusta, koska tuntuu todella vaikealta paljastaa kalenterivuoden juoksukilometrien määrä. Se on nimittäin 117,1 juoksukilometriä. Paljastan sen tässä vain siksi, että voisin myöhemmin joskus sen tarkistaa. Luku on niin ahdistava, että mieluummin unohtaisin sen kokonaan. Sovitaanko, ettei muistella sitä enää?

Uudelle vuodelle tehdään monenlaisia lupauksia, jotka ovat oikeastaan haaveita. Minä en taaskaan aio luvata mitään liikuntaan liittyvää, koska tiedän, etten voi. Muistelen sen sijaan vähän menneitä. 

Poimin Itsevalmennus-palvelusta tämän vuoden 21 viimeistä viikkoa, viikot 32-52 sekä vertailukohdaksi parhaan urheilukauteni 21 viikkoa, vuoden 2014 viikot 1-21.   

Valoa kohti on pyrittävä.

Vaikka en enää ole mikään sohvaperuna, olen tämän vuoden lopulla harrastanut liikuntaa vain 64 % siitä ajasta, mitä omassa aktiivivaiheessani. Kalorinkulutuksella mitattuna olen vuoden 2014 viikoilla kuluttanut 15 viikolla yli 2000 kilokaloria, parhaalla viikolla 3800. Tämän vuoden lopulla olen vain yhdellä viikolla kuluttanut yli 2000 kaloria, tuolloin yhteensä 2051 kilokaloria. Lajikirjoni on kuitenkin laajentunut, mikä ei välttämättä ole huono asia. Olen saanut mukaan hydrobicin ja liikkuvuusharjoitukset ja tehostanut venyttelyä.  


Uudenvuodenaattona on tapana katsoa taaksepäin, mikä ei tunnu nyt suorituksia katsoessa kovin hyvältä. On kuitenkin ihanaa, että voin lähteä vuoteen 2016 jotakuinkin juoksevana, ja toivon tilanteen pysyvänkin sellaisena. Tässä vuodenvaihteessa pohdin myös, voisiko jalan tilanteelle tehdä vielä jotain uutta, vai odottaako vain. 

On oikeastaan jännittävää mennä eteenpäin, ja katsoa, mitä uudella urheiluvuodella 2016 on tarjottavanaan! Opinko jotain uutta? Koenko uusia tilanteita ja tapahtumia? Tutustunko uusiin ihmisiin? Ylitänkö uusia rajoja? Katsotaan vuoden saldoa sitten 31.12.2016. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti